آیا نوشیدنی های رژیمی برای کبد زیان اور می باشند؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read

[ad_1]
به گزارش آفتاب شرق

این پژوهش که در کنفرانس «گوارش‌شناسی اروپا» در برلین اراعه شد، بیشتر از ۱۲۳ هزار نفر از شرکت‌کنندگان انگلیسی را که در اغاز هیچ بیماری کبدی نداشتند به زمان یک دهه جستوجو کرده است.

مصرف نوشیدنی‌های این افراد از طریق سوال‌نامه‌های تغذیه‌ای روزانه به طور مداوم ثبت شد. در طول این ۱۰ سال، ۱۱۷۸ نفر از شرکت کنندگان دچار MASLD شدند و ۱۰۸ نفر بر تاثییر بیماری‌های مرتبط با کبد جان باختند.

نتایج این تحقیق نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر (SSBs) خطر ابتلا به MASLD را ۵۰ درصد افزایش خواهند داد، در حالی که نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند (LNSSBs) این خطر را تا ۶۰ درصد بالا می‌برند.

نوشیدنی‌های شیرین‌شده مصنوعی این چنین با گمان بالاتر مرگ ناشی از بیماری‌های کبدی همراه بودند.

به گزارش یورونیوز، MASLD که پیش‌تر تحت گفتن «بیماری کبد چرب غیرالکلی» شناخته می‌شد، وقتی رخ می‌دهد که چربی در کبد انباشته می‌شود و امکان پذیر جهت التهاب (هپاتیت)، درد، خستگی و بی‌اشتهایی شود.

این بیماری اکنون به گفتن یکی از عوامل مهم بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲ و مشکلات کلیوی شناخته می‌شود.

بر پایه یک مطالعه جامع در سال ۲۰۲۵، برآورد شده که ۳۸ درصد جمعیت جهان به MASLD مبتلا می باشند – افزایشی ۵۰ درصدی در قیاس با ۲۰ سال قبل.

«لیه لیو»، نویسنده مهم این پژوهش او گفت: نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر زمان‌ها است زیر ذره‌بین قرار دارند و جانشین‌های موسوم به رژیمی آن‌ها زیاد تر به گفتن گزینه‌های سالم‌تر شناخته خواهد شد. با این حال، هر دو نوع نوشیدنی زیاد پرمصرف‌ می باشند و تأثیرشان بر سلامت کبد تا بحال به‌خوبی فهمیدن نشده می بود.

او افزود: مطالعه ما مشخص می کند که نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند حتی به مقادیر کم، همانند یک قوطی در روز با خطر بالاتر MASLD مرتبط‌ می باشند. این یافته‌ها فکر رایج درمورد بی‌زیان بودن این نوشیدنی‌ها را به چالش می‌کشد و مشخص می کند که باید تاثییر آن‌ها در رژیم غذایی و سلامت کبد مورد بازنگری قرار بگیرد، به‌اختصاصی با دقت به این که MASLD به یک معضل جهانی سلامت تبدیل شده است.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

نوشیدنی‌های شیرین چطور به کبد صدمه می‌رسانند؟

متخصصان مطالعه نشان داده‌اند این نوشیدنی‌ها دقیقا چطور به کبد صدمه می‌رسانند.

لیو در این عرصه گفت: مقدار بالای شکر در نوشیدنی‌های شیرین‌شده علتافزایش سریع قند و انسولین خون، افزایش وزن و بالا رفتن سطح اسید اوریک می‌شود. همه این عوامل به انباشت چربی در کبد پشتیبانی می‌کنند.

او در رابطه تاثییر نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند بر سلامت کبد او گفت: این نوع نوشیدنی‌ها امکان پذیر از طریق تحول میکروبیوم‌های روده، مختل کردن حس سیری، افزایش میل به شیرینی و حتی تحریک ترشح انسولین بر سلامت کبد تأثیر بگذارند.

این پژوهش در آخر پیشنهاد می‌کند برای افت خطر بیماری‌های کبدی، باید آب را جانشین نوشیدنی‌های شیرین‌شده (چه با شکر چه مصنوعی) کرد، وزن سالم خود را نگه داری کرد، به طور منظم ورزش کرد و رژیم غذایی متعادلی نگه داشت.

لیو در این عرصه اضافه کرد: نوشیدن آب هم چنان بهترین گزینه است چون بار متابولیکی تشکیل نمی‌کند، از انباشت چربی در کبد جلوگیری می‌کند و بدن را به‌خوبی هیدراته نگه می‌دارد.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

[ad_2]

Share This Article