چالش دسترسی به غذای کافی برای برخی اقشار در پی افزایش قیمت مواد غذایی_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

مهدی شادنوش در او مباحثه با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم به مناسبت روز جهانی غذا اظهار کرد: هم‌زمان با فرا رسیدن روز جهانی غذا، فرصتی پیش آمده است تا بار دیگر بر اهمیت غذا به‌گفتن حق اساسی انسان‌ها پافشاری کنیم و به یاد آوریم که تا این مدت میلیون‌ها نفر در جهان و حتی افرادی در سرزمین ما با گرسنگی، سوءتغذیه یا افتدسترسی به غذای سالم مواجه می باشند.

او گفت: در سال ۲۰۲۵، شعار روز جهانی غذا «دست در دست هم، برای سفره‌ای سالم و آینده‌ای روشن» انتخاب شده است که دعوتی است به همکاری مشترک در جهت فراهم غذای بهتر و آینده‌ای پایدار؛ این شعار بزرگ، ما را به این حقیقت فهمید می‌کند که مقابله با چالش‌های غذا، تغذیه و محیط زیست تنها با هم‌افزایی بین دولت‌ها، قسمت خصوصی، مراکز علمی، جوامع محلی و شهروندان مقدور است.

متخصص تغذیه بالینی با گفتن این که در سرزمین ما نیز برخی شرایط در این حوزه مطلوب نیست، در ادامه گفت: فقر، نابرابری درآمدی، بحران اقتصادی و افزایش قیمت مواد غذایی، دسترسی به غذای کافی و با کیفیت را برای قسمت‌هایی از جامعه دشوار کرده است. از نظر دیگر مدام تهدیدات اقلیمی، تغییرات آب و هوایی، افتآب و تخریب خاک بر تشکیل مواد غذایی تأثیر می‌گذارند.

در کنار کمبودها، ناظر اسراف مواد غذایی نیز هستیم؛ غذایی که هدر می‌رود یعنی امکانات و منابعی که بی‌ثمر مصرف شده‌اند. این چنین، سلامت غذا به معنی ضمانت غذای تشکیل شده عاری از آلودگی‌ها، باید هم چنان جزو برتری‌های ما باشد.

وی با اشاره به پیشنهاداتی به مسئولان سرزمین در حوزه غذا و تغذیه تصریح کرد: افزایش اندوخته‌گذاری در کشاورزی پایدار و رونق کشاورزی محلی به طوری که حمایتاز کشاورزان خرد، ترقی تکنیک‌های کشت دوستدار محیط زیست، بهبود زنجیره فراهم غذا سرلوحه این حوزه باشد، الزامی است‌. این چنین اصلاح سیاست‌های قیمت، یارانه و توزیع غذا به‌ صورتی که غذاهای سالم ارزان‌تر و دسترسی به آن برای اقشار کم‌درآمد آسان‌تر شود باید انجام شود.

او همین طور گفت: آموزش عمومی برای افت اسراف غذا و مصرف آگاهانه که هر فرد بداند در خانه، مدرسه یا محل کار با برنامه‌ریزی درست، خرید معقول و نگهداری مناسب، میتواند سهمی در افت هدررفت داشته باشد.

وی با اصرار بر لزوم تحکیم نظارت بر ایمنی و کیفیت غذا از مزرعه تا سفره، او گفت: باید با تحکیم نظارت‌ها استانداردها مراعات شود و سلامت مردم به مخاطره نیفتد. این چنین تشویق به همکاری بین‌بخشی و شراکت مردم تا نهادهای دولتی، مراکز علمی، مؤسسات غیردولتی، رسانه‌ها و شهروندان برای دستیابی به اهداف دست به دست هم دهند، الزامی است.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article