شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

دانشمندان برای اولین بار یک دست رباتیک با استخوان، رباط و تاندون ساختند

مریم یزدانی
2 Min Read


محققان دانشگاه دولتی ETH زوریخ همراه با یک استارتاپ آمریکایی به نام Inkbit برای اولین بار یک دست رباتیک را به‌طور کامل با استخوان و تاندون‌های خود ساخته‌اند که پیشرفت بزرگی در عرصه فناوری چاپ سه‌بعدی محسوب می‌بشود.

هرکدام از قسمت‌های گوناگون این دست رباتیک از پلیمرهای متغیری ساخته شده است که از نظر نرمی و استحکام با یکدیگر تفاوت دارند. این چنین برای ساخت آن از یک تکنیک اسکن لیزری تازه منفعت گیری شده است که به چاپگرهای سه‌بعدی اجازه می‌دهد تا «پلاستیک‌های اختصاصی‌ای با کیفیت الاستیک» تشکیل کنند.

منفعت گیری از تکنیک چاپ تازه برای ساخت دست رباتیک

روش چاپ تازه در قیاس با پروژه‌های استاندارد، مزیت‌هایی همانند افزایش دوام و افزایش خواص الاستیک را به همراه دارد و در عرصه ساخت ربات‌های نرم و پروتز نیز می‌تواند زمان‌های جدیدی را به همراه داشته باشد. این چنین این فناوری به دانشمندان اجازه می‌دهد تا همانند دست رباتیک اشاره‌شده این گزارش، طبیعت را با دقت بیشتری همانند‌سازی کنند.

«رابرت کاتزشمان»، پروفسور حوزه روباتیک ETH زوریخ می‌گوید:

«ربات‌های ساخته‌شده از مواد نرم، همانند دستی که ما ساخته‌ایم، نسبت به ربات‌های معمولی ساخته‌شده از فلز مزایایی دارند. با دقت به نرمی آن‌ها، زمان کار با انسان خطر صدمه کمتری وجود دارد و برای جابه‌جایی کالاهای شکننده مناسب‌تر می باشند.»

استارت آپ Inkbit وابسته به دانشگاه MIT به گسترش این فناوری پرینت‌سه‌بعدی‌ پشتیبانی کرده است و هم اکنون در حال بازدید راه حلهای کسب درآمد از طریق آن است. این شرکت به‌زودی فروش چاپگرهای تازه خود را به تولیدکنندگان اغاز می‌کند و اشیاء پیچیده پرینت‌سه‌بعدی‌شده با این فناوری را نیز به شرکت‌های کوچک‌تر می‌فروشد.



منبع

TAGGED:
Share This Article