اشتیاق به اندوختهگذاری در حوزه اشتغال و کارآفرینی ظرف دو سال تازه افت داشته است. در نظرسنجی که ایسپا انتشار کرده از شهروندان سوال شده که اگر شرایط مالی آنها طوری می بود که میتوانستند اندوختهگذاری داشته باشند، ترجیح میدادند پول خود را صرف چه اموری کنند. دو سال پیش ۲۳درصد شرکتکنندگان حرف های بودند که حاضرند پول خود را برای اشتغالزایی و کارآفرینی خرج کنند اما پاییز امسال ۱۵/۵درصد افراد این چنین گزینهای را انتخاب کردهاند.
با این وجود میل به اندوختهگذاری در حوزه کسبوکار هم چنان نسبت به دیگر راه حلها ازجمله دلالی ارز و ماشین حرمت بیشتری دارد. مقام اول به خرید ملک و اندوختهگذاری در بازار مسکن تعلق دارد و اندوختهگذاری روی طلا دوم است. کارآفرینی رتبه سوم را در اختیار دارد و مردم حرف هایاند به راهاندازی یک شغل شریف زیاد تر از سپردن پول به بانک، خریدوفروش ماشین و خرید ارز و دلالی دلار و حتی بازاری وسوسهانگیز همانند ارز دیجیتال تمایل دارند. کسبوکارهای مرتبط با غذا را یقینتر و بهترین گزینه میشناسیم، چون همیشه مردم برای سیر کردن شکمشان ناچار می باشند پول خرج کنند.
خبر خوب این که برای تجهیز یک اسنکفروشی به ۸۰ میلیون تومان پول نیاز دارید. اگر بخواهید در حوزه فروش ساندویچ سرد کار کنید، اندوختهتان باید مقداری بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد. بیشترین هزینه مربوط به مغازه فروش مرغسوخاری است که جدیدا به فروش کیلویی روی آوردهاند. تجهیز یک مغازه برای این چنین فعالیتی حداقل ۳۵۰ میلیون تومان بودجه میخواهد. قطعا برای راهاندازی هر کدام از این کسبوکارها باید محلی را اجاره کنید و مبلغی برای تزئینات داخلی بپردازید. مبالغ شهر به شهر و محله به محله متفاوت می باشند.
اسنکفروشی؛ ۸۰ میلیون
درصورتیکه تصمیم بگیرید اسنکفروشی راه بیندازید، نیاز به اجاره یک فضای بزرگ نخواهید داشت. زیاد تر اسنکفروشیها شامل یک غرفه کوچک یا نهایتا مغازهای کوچکتر از هفت متر خواهد شد. اما ما اینجا قرار نیست در رابطه هزینههای اجاره مغازه سخن بگویید کنیم. برای راه انداختن اسنکفروشی شما در وهله اول باید به فکر یک اسنکساز باشید. یک مغازه اسنکفروشی طبق معمول نیاز به دو دستگاه دارد که میتوانید هر کدام از آنها را با قیمت پنج میلیون تومان بخرید و مجموعا ۱۰ میلیون تومان پول بدهید.
هر دستگاه اسنکساز چهارعدد اسنک برای شما آماده میکند. وسیله فرد دیگر که به آن نیاز دارید، دستگاه تاپینگ است که مواد مورد نیاز در تهیه اسنک را باید بهطور تفکیک شده داخل آن نگهدارید. تاپینگ از چند لگن فلزی با اندازه متوسط راه اندازی شده و نزدیک به ۳۰ میلیون تومان است. میتوان او گفت که برای تشکیل اسنکفروشی، یکی از گرانترین وسایلی که نیاز دارید همین تاپینگ است. اسلایسر هم برای خرد کردن موادغذایی برای شما الزامی بهنظر میرسد.
برای خرید آن شما نیاز دارید تا یک دستگاه را با قیمت حدودی ۱۲ میلیون تومان تهیه کنید. یقیناً قیمت این دستگاه میتواند تا ۱۸ میلیون تومان هم بالا برود. اگر سراغ برندهای متوسط یا لوازم دست دوم بروید، میتوانید هزینه خرید را افت دهید. خرید اجاق دو شعله برای کاروبارتان که میتوانید مواد مورد نیاز را داخل آن تفت بدهید، ۱۶ میلیون است و با چهار میلیون تومان میتوانید میز کاری را بخرید که روی آن حساب و کتابها را انجام دهید و چشم به راه مشتریها بمانید. معلوم است که کار در اسنکفروشی بعضی اوقات شما یا کارکنانتان را ناچار میکند تا ظرف بشویید و آنچه را شستهاید خشک کنید.
برای این کار باید یک آبچکان را به قیمت شش میلیون تومان بخرید. یقیناً زیاد تر افراد دو گزینه آخر را دست دوم میخرند. قیمت دست دوم تمیز و باکیفیت هم همین نزدیک به است. یقیناً اگر اسنکفروشی شما آنقدر بزرگ است که میتوانید یک یخچال را گوشهای برای نگهداری از نوشیدنیهایی همانند نوشابه و دلستر و آبمعدنی داشته باشید، میتوانید با پرداخت حداقل ۱۲ میلیون تومان و حداکثر ۲۰ میلیون تومان یکی از آنها را در مغازه خود داشته باشید. حواستان باشد که این حداقل هزینهای است که برای راهاندازی کار نیاز دارید. امکان پذیر هزینهها تا ۲۰۰ میلیون تومان هم بالا برود. هر چه مقدار اندازه مغازه شما بزرگتر باشد، هزینه بیشتری هم برایتان میتراشد.
ساندویچ سرد؛ ۱۰۲ میلیون
حتما شما هم در شهر یا روستای خود به ساندویچیهایی که فقط ساندویچ سرد، یعنی انواع کالباس و ژامبون اراعه میکنند، برخوردهاید. فستفودیهایی که ساندویچ گرم هم سرو کنند، عموما تجهیزات تعداد بسیاری نیاز دارند. اما ساندویچ سرد فروشیها کارشان با مبالغ قابلقبولی پول راه میافتد. یکی از دستگاههایی که شما نیاز مبرمی به آن دارید، اسلایسر است که اگر آن را دست دوم از برند محک بخرید، باید ۱۲ میلیون تومان پول بدهید.
نوی همین اسلایسر نزدیک به ۱۸ میلیون تومان فروخته میبشود. این دستگاه قرار است برای شما کالباسها و ژامبونها را ببرد و آماده کند. شما یک یخچالفریزر نیاز دارید تا برخی از موادغذایی را درون آن قرار دهید. اگر بخواهید یخچال را از برند کینو بخرید باید ۲۵ میلیون تومان هزینه کنید. قیمت یخچال مربوط به نوشابه و نوشیدنی که باریک و بلند است و جای مقداری میگیرد، حدودا ۱۲ میلیون تومان است و سینک و آبچکانی از جنس پلاستیک و اندازه متوسط را میبشود با قیمت شش میلیون تومان خرید و به وسایل داخل ساندویچفروشی اضافه کرد.
هزینه خرید میز کار، هر عدد چهار میلیون تومان میبشود و برای این باید خریداری شوند که بتوانید ساندویچ را روی آن بستهبندی و آماده کنید. مجموع قیمت میزها حدودا هشت میلیون تومان خواهد شد. تاپینگ میتواند یک دستگاه همهفنحریف باشد که هم موادغذایی را سرد در یخچال جادار خود نگه دارد و هم شما بتوانید موادغذایی همانند خیارشور و گوجه و… را داخل آن بگذارید تا کارتان راحت بشود. یک تاپینگ کوچک ۳۴ میلیون قیمت دارد.
وسایل اضافی همانند جای نمک و فلفل و سس و… را هم با سه میلیون تومان تهیه خواهید کرد. یکی دیگر از وسایل مورد نیاز شما برای راهاندازی ساندویچ سردفروشی، دستگاه ترازو است که اگر سراغ برند مشهور ایرانی محک بروید کارتان با یک و نیم میلیون تومان تا دو و نیم میلیون تومان راه میافتد. ناگفته پیداست که شما به گمان زیاد باید یک هزینه نهچندان کم برای میز و صندلی و تزئینات داخلی ساندویچفروشی خود صرف کنید. اما آنچه ما گفتیم تنها مربوط به قسمت راهاندازی آشپزخانه است و هزینههای اجاره یا رهن مغازه و چیدمانش به نسبت این که در کجای سرزمین زندگی میکنید و مغازهتان چند متر است، متغیر خواهد می بود.
فروش مرغ سوخاری؛ ۳۴۰ میلیون
سوخاریفروشیها اخیرا دیگر فقط مرغ سوخاری ندارند. آنها پنیر و قارچ و… را هم سوخاری میکنند و حتما در زیاد از نقاط سرزمین فروشگاههایی را دیدهاید که خوراکیهای سوخاری را کیلویی به شما میفروشند. اکنون اگر شما بخواهید یکی از مغازههای سوخاریفروشی را برای خود راه بیندازید چه مقدار پول نیاز است؟ برای راهاندازی مغازه فروش مرغ سوخاری، سرخکن با اهمیت ترین کالایی است که باید آن را بخرید. دستگاه قرار است موادغذایی خام را تبدیل به خوراکیهایی کند که میخواهید به دست مشتریها بسپارید.
برای خرید یک سرخکن صنعتی شما باید حداقل ۱۴۵ میلیون تومان پول بدهید. حتما میدانید که این مدل کار او را اتوماتیک انجام میدهد. مورد بعدی بردینگ است. وسیلهای که شما قطعاتی که میخواهید سوخاری کنید روی آن قرار میدهید و پودر سوخاری را بر روی آنها میریزید. دستگاه دو نوع دستی و اتوماتیک دارد و اگر بخواهید هزینه مقداری کنید، کارتان با همان نوع دستی هم راه میافتد. یک مدل دست دوم آمریکایی برای اینکار را میتوانید با نزدیک به ۶۲ میلیون تومان بخرید.
اما برندهای ایرانی و نو را میبشود با ۵۰ میلیون تومان هم تهیه کرد. یقیناً به شرطی که یک لگن برای کار شما کافی باشد. دیسپلی از دیگر کالاهایی است که باید خود را برای خریدش آماده کنید. دیسپلیها در واقع گرم نگهدارنده موادغذایی می باشند. حتما شما هم در پشت ویترین سوخاریفروشیها این دستگاه را دیدهاید که تکههای مرغ سوخاری یا پنیر و قارچ را گرم نگه میدارند و نمیگذارند از دهن بیفتد. قیمت یک دیسپلی متوسط و دست دوم نزدیک به ۶۰ میلیون تومان است.
مدلهای ایرانی را میتوانید با ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان تهیه کنید. دستگاه مرینیتور یا دستگاه سسزن یکی از الزامیترین تجهیزات فستفود جهت طعمدار کردن مرغ و… است که هم در فستفودیها کاربرد دارد و هم در مرغسوخاریفروشیها منفعت گیری میبشود. مرینیتور دست دوم را میبشود به قیمت ۳۰ میلیون خرید اما اگر سراغ نو بروید باید دوبرابر پول هزینه کنید. میزکار را هم میتوانید با پرداخت چهار میلیون بخرید و احتمالا هم دو تا نیاز داشته باشید که برایتان هشت میلیون تومان همه میبشود. هزینه خرید یخچال برای نگهداری از نوشیدنیها هم نزدیک به ۱۲ میلیون تومان همه میبشود. قیمت ترازو برای وزن کردن مرغ سوخاری و اراعهاش به خریداران هم چیزی نزدیک به ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان خواهد می بود.
فستفود؛ ۳۰۰ میلیون
فستفودیها هم ساندویچ سرد دارند و هم ساندویچ گرم و برگر و پیتزا. با این حساب هزینه راهاندازی آنها زیاد هم کم نیست. علاوه بر این که شما برای راهاندازی فستفود به فضای نسبتا بزرگی برای اجاره نیاز دارید که حداقل شش نفر بتوانند همانجا غذایشان را بخورند، باید میز و صندلی را هم به تعداد نسبتا بسیاری تهیه کنید. اما اینها هزینههایی نیستند که ما الان بخواهیم در موردشان سخن بگویید کنیم. آنها را باید با دقت به نیازهایتان بعدا حساب و کتابش را انجام دهید.
ما برای شما هزینههای حداقلی تشکیل یک آشپزخانه را برای راهاندازی فستفود جمع کردهایم. برای پخت پیتزا و غذاهای گرم به یک فر نوژن نیاز دارید که کار پخت و پز را برایتان بدون منت انجام دهد. قیمت یک فر نوژن دست دوم بهطور متوسط ۱۲۰ میلیون تومان همه میبشود. اما اگر شما اصرار داشته باشید که همه چیز را نو تهیه کنید باید برای این چنین کالایی حداقل ۲۵۰ میلیون تومان پول بدهید. یقیناً قیمتها در صورتی صدق میکند که فستفودی شما چند طبقه و بزرگ نباشد.
برای این چنین فستفودیهایی به پولهای زیاد بیشتری نیاز دارید. سرخکن امپریال، فقط برای رستورانها و فستفودها کاربرد دارد و درصورتیکه بخواهید یکی از آنها را تهیه کنید، باید ۷۵ میلیون تومان پول بدهید. سرخکن برای این است که شما بتوانید سیبزمینی سرخکرده، قارچ سوخاری و… به مشتریها تحویل دهید. تاپینگ که محل نگهداری از موادغذایی برای آماده کردن فستفود است ۳۴ میلیون تومان فروخته میبشود. اسلایسر برای آماده کردن کالباس و… ۱۲ میلیون تومان است.
چدن وسیلهای که برای سرخکردن برگر و دیگر موادغذایی منفعت گیری میبشود را میتوان با ۹ تا ۱۰ میلیون تومان خرید. برای تهیه ساندویچساز شما به هشت میلیون تومان پول نیاز دارید. وسایل جانبی آشپزخانه هم حداقل چهار میلیون تومان پول نیاز دارد. برای سینک و آبچکان هم باید حداقل ۱۲ میلیون تومان پول کنار بگذارید. برای خرید میز کار هشت میلیون تومان پول ملزوم دارید. بهتر است یخچال فریزرهایی که در فستفودی الزامی می باشند را فراموش نکنید. برای هر یک از آنها باید حدودا ۱۲ میلیون تومان پول داشته باشید. مجموع هزینههای تشکیل یک فستفود در فضایی نسبتا جمعوجور، حدودا ۳۰۰ میلیون تومان میبشود.
منبع: هفت صبح
مبع