آشپزخانه فضایی ناسا؛ فضانوردان چطور قرار است در ماه غذا بخورند؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

یکی از چالش‌های فضانوردان در مدار زمین، غذاهایی است که باید مصرف کنند. طبیعتاً نسبت به زمین، غذاها در فضا محدودتر و ساده‌تر خواهند می بود. اما طی سال‌های تازه دانشمندان راه حلهای نوآورانه‌ای را برای این حل این چالش آزمایش کرده‌اند. اکنون ناسا ویدیویی با گفتن «چطور در فضا غذا بخوریم» انتشار کرده که به سؤالات بسیاری جواب می‌دهد.

با نزدیک شدن به نخستین مأموریت سرنشین‌دار به مقصد ماه در پنج دهه تازه، دو نفر از فضانوردان مأموریت آرتمیس ۲ بخشی از فرایند آماده‌سازی منوی غذایی این سفر ۱۰ روزه را در این ویدیو توضیح داده‌اند.

ناسا در ابتدای ویدیو که «کریستینا کُخ»، فضانورد ناسا و «جرمی هانسن» از آژانس فضایی کانادا در آن وجود دارند، توضیح می‌دهد:

«غذایی که چهار فضانورد این مأموریت مصرف خواهند کرد نقشی حیاتی در نگه داری سلامتی آنها دارد و ضمانت می‌کند که بتوانند ماموریت های خود را در بهترین شرایط انجام بدهند.»

فرایند آماده‌سازی که در ویدیو ناظر آن هستیم در «آزمایشگاه سامانه‌های غذایی فضایی» ناسا انجام شده که گسترش و تشکیل غذا، طراحی منوها، بسته‌بندی‌ها و تجهیزات مرتبط برای همه برنامه‌های فضایی ناسا، ازجمله پروژه آرتمیس، در آن صورت می‌گیرد. در ویدیو منتشرشده، کُخ و ویسمن مجموعه گسترده‌ای از غذاها را آزمایش می‌کنند و این چنین نحوه منفعت گیری از تجهیزات سفینه برای گرم‌کردن قولهای غذایی را تمرین می‌کنند.

قسمت بسیاری از این آموزش‌ها در ماکت همه‌قد سفینه «اوریون» در مرکز جانسون انجام شده است.

مطابق توضیحات ناسا، خدمه در طول سفر از دستگاه مخصوص آب قابل‌نوشیدن برای بسته‌های غذایی و نوشیدنی منفعت گیری خواهند کرد و برای گرم‌کردن قولها نیز از یک گرم‌کننده سبک و کیف‌همانند منفعت می‌برند.

درحالی‌که غذاهای فضایی در دهه‌های ابتدایی زیاد تر شامل لوله‌هایی از خوراکی کم‌کیفیت و پودرهای بی‌مزه می بود، اکنون فضانوردان می‌توانند از منوهای دلنشین‌تر و متنوع‌تری منفعت‌مند شوند؛ منوهایی که شباهت بیشتری به قولهای غذایی روزمره روی زمین دارند.

پیشرفت‌هایی همانند خشک‌کردن انجمادی پیشرفته، بسته‌بندی‌های حرارتی، گرم‌کننده‌های غذایی و حتی منفعت گیری از محصولات تازه در ایستگاه فضایی بین‌المللی علتشده که فضانوردان امروز بتوانند طیف گسترده‌تری از غذاها را مصرف کنند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

مأموریت آرتمیس ۲ مرحله‌ای حیاتی برای برسی سامانه‌های سرنشین‌دار اوریون محسوب می‌شود و بعد از پرواز آزمایشی بدون سرنشین این فضاپیما در سال ۲۰۲۲، اهمیت اختصاصی‌ای در قبول عملیاتی بودن آن دارد. این سفر موردانتظار، این چنین مقدمه‌ای مهم برای مأموریت آرتمیس ۳ خواهد می بود که بعد از بیشتر از نیم‌قرن، نخستین فضانوردان ناسا را مجدد روی سطح ماه قرار می‌دهد.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article